loga-mppp

  IMG 1543

IMG 1545

IMG 1549

locatie-no1

locatie-o2

In de Pers

 

                                                   PERSBERICHT

Juni muziekmaand in Prinsenpark 2023

Rotterdam, mei 2023

Het Muziekpodium Prinsenpark (MPPP) onder nieuw bestuur gaat dit jaar in juni niet door vanwege omstandigheden.

Met name een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers is een belangrijke oorzaak.

Voor 2024 wordt de situatie opnieuw bezien.

 

 

 

 

Rotterdam, 20 Dec 2022

 

Na tien jaar Muziekpodium PrinsenPark (MPPP) lijkt het erop dat editie 2022

van Juni Muziekmaand de laatste was. In die tien jaar hebben de bestuursleden

van MPPP acht keer zondagmiddagconcerten georganiseerd.

“We kijken daar met veel plezier en genoegen op terug”, zegt Frans van der Hilst, die de laatste zeven jaar voorzitter is geweest van MPPP.

“Veel bewoners van Prins Alexander hebben genoten van onze muzikale middagen.

Het is tijd dat een jongere generatie de organisatie van het Muziekpodium overneemt”.

Ruim een jaar geleden heeft MPPP bewoners en organisaties benaderd om het stokje over te nemen.

Er zijn tot nu toe geen belangstellenden gevonden voor een serieuze opvolging.

De bestuursleden hebben besloten nog enkele ultieme pogingen voor opvolging te ondernemen.

Lukt het niet of melden er zich geen belangstellenden aan, dan beëindigt MPPP zijn activiteiten per medio februari 2023.

 

 

 

PERSBERICHT

 

Juni muziekmaand in Prinsenpark

Rotterdam, mei 2022

De vier drie zondagmiddagconcerten van het Muziekpodium Prinsenpark in de maand juni zijn rond. Iedere productie in het Prinsenpark heeft een eigen thema. Op de tweede zondag organiseert Kunstkring Prins Alexander van 13.00 – 17.00 uur er bovendien een kunstmarkt bij.

 

“We mogen weer”, zegt Frans van der Hilst, voorzitter MPPP, glunderend. “We hebben het programma van de vier zondagen bijna rond”. Elk concert begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Locatie John Bruijnzeelpad, Michelangelostraat/Dreessingel, in het Prinsenpark.

 

Zondag 5 juni staat in het teken van bigbandmuziek met onder meer het Delfts Dansorkest, dat eigentijdse hits, swingende jazz en dansmuziek speelt.

Voor zondag 12 juni staat klassiek op het programma. Het Jeugdsymfonieorkest komt met veertig musici. Op deze middag organiseert het Kunstpodium Prinsenpark (KPPP) van 13.00 tot 17.00 uur zijn inmiddels traditionele kunstmarkt. “Het jaarlijks terugkerende Kunstpodium heeft als thema ‘The Roaring Twenties’, met een knipoog naar de periode 1920-1930, maar ook naar 2020-2030’, zegt Peter Buisman van het Kunstpodium. Bijna dertig beeldend kunstenaars exposeren hun werk in chique tenten. Te zien: beelden/3D, fotografie, glaskunst, keramiek, kunstsieraden, mixed media, schilderijen, tekenwerk en textielkunst. Daarnaast zijn er vier doorlopende workshops waaraan iedereen kan meedoen. Net als bij het MPPP is ook de toegang tot de expositie en workshops kosteloos.

Op 19 juni treedt eerst Kiki Bussio op, een talent, met een relaxte sound en een knipoog naar country. Daarna de band ‘Blauwgras. Blauwgras brengt prachtige nummers uit de bluegrass, Americana, en folk traditie, maar met spitse Nederlandse teksten.

Op 26 juni wordt Muziekmaand 2022 afgesloten met ‘muziek voor bij de picknick’. Het eerste uur een open podium en als afsluiter Marjolein Meijers, zangeres, muzikante, actrice, theatermaker en songschrijver.

“We rekenen erop, dat veel bezoekers hun eigen kleedje en picknickmandje meenemen”, zegt Van der Hilst. “Maar voor wie liever aan tafel picknickt… er zijn ook tafels”.

Prinsenparkconcerten     Tijd: 14.00 – 16.00 uur    Entreeprijs: gratis

Locatie: Prinsenpark Rotterdam John Bruijnzeelpad, /Michelangelostraat/Dreessingel

(Programma onder voorbehoud)

http://www.muziekpodiumprinsenpark.nl/

contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Noot voor de redactie: voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Frans van der Hilst (Muziekpodium Prinsenpark) (06.245.16.413)

 

Rotterdam, Maart 2022

 

 

Comeback ‘Juni Muziekmaand’ in Prinsenpark

 

Rotterdam, Maart 2022 De stichting Muziek Podium PrinsenPark (MPPP) is volop bezig met de voorbereidingen van de muziekmiddagen in het Prinsenpark onder de naam ‘Juni Muziekmaand’. Na twee jaar afwezigheid staan de vier zondagmiddagen in het Prinsenpark in juni 2022 weer in het teken van muziek.

“Vanwege Corona en het verstrekken van de gemeentelijke vergunningen houden we nog wel een slag om de arm. Toch proberen we de draad weer op te pakken, mede op verzoek van een groot aantal trouwe bezoekers”, zegt Frans van der Hilst, voorzitter MPPP. “De concerten zijn immers voor een breed publiek aantrekkelijk, dankzij de kosteloze entree in het park en het gevarieerde muziekaanbod. De uitvoeringen worden verzorgd door professionele musici en goed geoefende amateurs. Ze beginnen om 14.00 uur en zijn om 16.00 uur afgelopen. Geprobeerd wordt om de eerste 45 minuten te laten verzorgen door jong talent.”
‘Juni Muziekmaand’ is in Prins Alexander nauwelijks nog weg te denken. De zondagmiddagconcerten zijn inmiddels stevig ingeburgerd en dat schept verwachtingen. Van der Hilst: “Het bestuur van MPPP wil de continuïteit van de muziekmaand voor de nabije toekomst verstevigen. Daarvoor zijn vrijwilligers, nieuwe bestuursleden en andere ondersteunende organisaties nodig. Iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom”. Interesse kan worden doorgegeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan Frans van der Hilst persoonlijk, ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 24516413).

 

 

 

 

 

Persberichten in 2019

 

30 juni 2019, Laatste muziekmiddag in het Prinsenpark


Na vier drukbezochte muziekzondagmiddagen in het Prinsenpark vindt op 30 juni de laatste versie van dit jaar plaats. ‘Juni Muziekmaand’ wordt dan tussen 14.00 uur en 16.00 uur afgesloten met een Open Podium en een optreden van De Flamingo’s.Frans van der Hilst, voorzitter van de stichting MuziekPodium PrinsenPark, is opgetogen over de bezetting: “Ons Open Podium biedt gelegenheid aan jonge talenten om te laten horen, wat ze in hun mars hebben. Dit jaar treden Soraya Oosterbaan en Wendy van der Torre op. Samen vormen zij het zangduo Remedy. De twee zingen al bijna tien jaar, waarvan de laatste vier als duo. Ik ben er trots op dat wij deze jongedames uit Prins Alexander letterlijk en figuurlijk een podium kunnen bieden.” Na een korte pauze zullen De Flamingo’s deze ‘Juni Muziekmaand’ besluiten. Van der Hilst enthousiast: “De Flamingo’s zijn Rotterdamse muzikanten. Ze spelen jazz, pop, levenslied, rhythm and blues, rock'n roll en hebben een eigen Nederlandstalige repertoire. Ik heb het hier over drie door de wol geverfde musici met een enorme staat van dienst, die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Het publiek kan op deze laatste zondagmiddag weer echt twee uur van livemuziek komen genieten.” Ook op 30 juni is er weer kosteloze entree en wordt de catering verzorgd door medewerkers van de Prinsenhof. Het zelf meenemen van goed gevulde picknickmandjes is op de laatste zondagmiddag inmiddels een traditie.

  

Persberichten in 2017

 

 Persberichten in 2016

 

Persberichten in 2015

 Persberichten in 2014

Persberichten in 2013

 

 

 

 

MuziekPodium PrinsenPark wordt mogelijk gemaakt door:

gemeente-rotterdam-kunst-en-cultuur logo gebiedscommissie pa      

en wordt in natura ondersteund door:  logo-vdmi Vdmi-drupal